the last supper

Igår var sista dagen, sista dagen på byggningsperioden och sista dagen på "normal kost" dagen. Denna morgon började med en 70 minuters lång morgonpromenad och nu inväntas en proteinrik, kalorifattig och kolhydratssnål frukost. Ja, ni anar rätt. Nu drar deffen igång, och jag är taggad som få!

Igår togs även mått, vikt och fettprocent. Vi utelämnar de resultaten, det enda vi nu siktar på är skillnaden som kommer att bli.

Så nu åter till mitt favorit citat: Nu kör vi, full fart! :)

kravallerna på netto

När jag plockat ihop de få matvoror på Netto som jag som fattig student har råd med och beger mig mot kassan ser jag det tråkiga, en sjumilakö! Det är kanske 15 personer före mig och det märkliga är att det endast är en kassa öppen. Som tur var hade jag inge bråttom utan ställer mig lugnt och fridfullt sist i kön. Framför mig verkar hela klanen av koranens anhängare stå och de diskuterar häftigt, självklart på ett språk som jag inte förstår. Även PRO verkar ha traskat sig till netto just denna dag och denna tid för jag tycker att det kryllar av gamla farbröder och gummor, käppar och rullatorer. Jag hör panchisarnas ständiga gnat och tjat om "ack vilken lång kö det är" och "var tusan är all personal". Panchisarna springer skyttetrafik fram till den stackars kassören som jobbar förbrilt för att få kölinjen allt kortare, han ringer förbrilt efter mer personal men som tar lång tid på sig att komma.

Efter många suck, stöningar, klagomål och ondskefulla blickar från PROgänget kommer den stackar kassörskan. När hon har ca 30 meter kvar till kassan ropar en av gubbarna till henne "VILKEN KASSA HADE DU TÄNKT ATT ÖPPNA?" När hon med handen visar vilken det kommer att bli är det som om en dörr öppnas och alla tror att de ska bli odödliga om de bara hinner igenom den innan den stängs. Folk armbågar sig fram, försöker tränga sig igenom med rullatorer och kundvagnar, låtsas som att de är ensama i butiken och löper amok mot kassan. Ingenting verkar stoppa dem, det enda som är säkert är att varje enskild ska fram till kassan.. om det så är det sista de gör.
Det roliga är att det bara är PROs anhängare som gör det.
Jag däremot står lugnt och fint kvar i kön och åskådar hela spektaklet. Möter med blicken kvinnan som står framför mig och skrattar lite fånigt till det som nyss hände. Kvinnan framför mig skrattar tillbaka och säger "akta dig så att du inte blir gammal, då har du så mycket att göra så att du inte ens har tid till att stå i kö."

Så nu undrar jag en sak mormor, är det verkligen såhär det går till när du och morfar går och handlar? Samlar ni hela erat boulegäng utanför ICA maxi varje tisdag kl 15.00 för att sedan rivalisera hela butiken?


netto och pensionär = kravaller?

Kinagymnastik med japantuch

Klockan är 06.40 och jag befinner mig i ett mörkt rum. Sakta men säkert börjar ljusen som tänds ett efter ett skapas ett lite mer behagligt sken för ögat och sakta kan man börja urskillja alla gestalter och se att det faktiskt är människor som också befinner sig i samma rum. Det är kallt. Jag gäspar mer än vad jag andas. Jag tänker flera gånger för mig själv, vad gör jag här?
Efter 35 minuter, då jag slirkat mig runt i positioner som Barnet, Hunden, Kobran, Vaggan, Båten, Plankan och gjort solhälsning A, B och C så känner jag att nu måste detta vara slut snart. Jag letar efter klockan och inser att det är 25 minuter kvar. Varför går tiden så sakta?
-Förläng andningen, placera handerna på smalbenen, andas in och fäll fram djupare, hoppa jämnfota ut i en planka och kom ner på knäna, eller häng kvar på axlarna och kom ner med magen 3 cm ovanför marken. Härifrån går vi vidare ut till en kobra, antingen en halv kobra eller en kobra på raka armar, häng inte på axlarna utan skjut dom så långt bort från öronen som möjligt, tänk på att hålla stämpeln i magen och kom ihåg andningen och glöm verkligen inte att förlänga nacken genom att pressa hakan inmot halsen samtidigt som du tänker på att någon drar dig i håret rakt uppåt.
Förstår ni nu hur ofantligt mycket det var och tänka på? Och inte nog med det, där stog jag och gäspade och var stel som ett kylskåp. Varje rörelse stramade i hamstrings och framsida lår, axlarna värkte och jag såg nog mer ut som ett strandat djur som låg och ålade mig på golvet än en Frida Luuke som försökte sig på Yoga i gryningen... med träningsvärk så in i norden!

Nä, den där lugna, fridfulla, harmoniska och idylliska solhälsningsdansen får nog Kineserna hålla för sig själv. Jag ser ingen träning med det och jag får även bara dåligt samvete när jag inser hur ofantligt stel jag blivit.

Yoga får inte fem av fem toasters!
 Yogan är en urgammal tradition.. Foto: Leia Dehlin

Evighet

Känslan när jag idag var tvungen att släppa din hand var förskräcklig. Att inte veta när jag återigen får hålla i den. Äta middag med dig idag var fruktansvärt, för jag vet inte när vi återigen kommer sitta tillsammans vid ett bord. Att borsta tänderna nu på kvällen fick mig att börja gråta, för jag saknar bara en sådan liten sak som att se din tandborste ligga bredvid min.
Att skriva dessa ord får mig att vilja ge upp allting och bara springa iväg, mot tryggheten, värmen, saknaden och kärleken, springa vägen som leder till dig.

Att sitta i en tom lägenhet som för bara några timmar sedan var fylld av det absolut bästa är inte nå roligt. Inte någon stans. Det är förjävligt. Var jag än går finns det någonting som påminner mig om dig. Vad jag än tänkter så kan jag koppla det till dig. Vad jag än gör så vill jag bara vara dig nära.

Jag vill somna på ditt bröst varje kväll. Jag vill vakna varje morgon i dina armar. Jag vill se dina fina ögon och krama din underbara famn. Jag vill skratta åt allt det roliga och inte behöva oroa mig för det farliga.
Jag är trygg med dig, Jag är lycklig med dig.

Jag vet att vår tid kommer att komma på heltid någon gång i framtiden. Nu gäller det bara att göra det bästa av tiden fram tills dess. Vi älskar varandra, och tills vidare finns det ingenting vi kan göra mer än att fortsätta som vi gör. Det har gått över 6 månader nu, och jag bara hoppas att det ska gå många många många fler 6 månader tillsammans med dig.

080808 ♥









Jag älskar dig Vincent
    Evighetshjärta

Vänner

Nu har jag länge nog försökt sova men tankarna tar kål på alla mina sömnkänslor och jag tänker alldelens för mycket, jag tänker på hur otroligt mycket jag saknar alla vänner hemma i sandviken.

Det var igår när jag pratade med Isabelle som jag insåg vad som sakta håller på att hända, det overkliga, oförklarliga och ofattbara, vi tjejer håller på att glida ifrån varandra. Och självklart, det är ingens fel, men vi har nu klivit in i vuxenlivet och detta är då en av konsekvenserna man måste vara beredd på. Nu, dras vi alla mot nya äventyr och livsupplevelser, nu ska nya områden utforskas och det är väl just såhär det ska vara... men det är så jobbigt att man måste intala sig själv om att det vi hade var förr, och nu är det nya minnen som ska skapas, nya kontakter att knyta och nya gamla pojkvänner att dejta/glömma/annalysera...

Till tjejerna på sam: Tjejer, förstår ni vilka underbara tre år vi hade tillsammans, vad mycket som vi gjorde! Jag tänkte sammanställa en lista över saker som jag med glädje kommer bära med mig som de bästa minerna från min gymnasietid.

  • Första tjejmiddagen hemma hos Anna-Sara i Storvik, tänk om vi då vetat hur många liknande tjejmiddagar vi i framtiden skulle ha, antingen skulle de innehålla Tacos eller kycklingwok.

  • Första maskeraden, skoldansen alltså, när alla morgonen efter vaknade med skammen och insåg att man dansat med fel kille, sagt fel saker eller att två av tjejerna till och med skulle ha hånglat med samma kille. (De berörda vet vad jag menar) Men jag ska inte komma ostraffad, Wiberg och Nordahl

  • Tänk alla samhällskunskapslektioner som vi satt och diskuterade om Christina verkligen var rassist och hur hon då i helvete kunde ha ett adopterat barn?

  • Kommer ni ihåg alla killhistorier och dess problem, även om de då var jobbigt så kan man nu blicka tillbaka och inse vilken tur man hade att vi fanns där för varandra, vara sig det gällde Hendrik, Per, Zunkan, Rasmus Anderstedt eller Martin

  • Minns ni hur jag Anna-Sara och Hanna vågade vägra skor och alltid ha raggsockor på oss trots alla blickar från övriga klasser. Vårt försvar var alltid detsamma, "hallå, vi kommer aldrig se sämre ut än estet i alla fall!"

  • Jag minns hur vi varje mattelektion alltid skulle sitta i korridoren och jobba bara för att vi enbart skulle kunna prata om allt annat än matte och hur många spanskalektioner på måndagsmorgonen missade vi inte pga att vi var tvungna att prata igenom helgen som varit i stället?

  • Naturkunskap A, det enda jag då tänker på är när vi var ute efter pensionärsstigen och letade efter små äckliga ointressanta kryp, och Hanna Åsenlunds rädsla när hon får höra om ormen.

  • Hur många gånger kom inte frasen "Lunch på Amerikans?" upp?

  • Den otroliga och oförglömliga resan till Salamanca, Spanien. Det är fortfarande den bästa resan jag gjort, detta eftersom den var tillsammans med er tjejer!

  • Även resan till Berlin kan nu i efterhand också ses som en minnelsefull och fin resa, trots att vi redan innan vi hade åkt i väg mot Tyskland började räkna ner dagarna tills vi åter igen skulle få komma hem.

  • Utgången med Sara efter hemresan från Tyskland, oförglömlig!

  • Alla kvällsåksdagar i Kungsberg, då spaning efter den röd/gråa skidåkaren ofta var ett objekt i kikaren eller då störtloppstävlingen ner till liften var det mest avgörande ögonblicket i livet

  • Hysterin till att hitta någon att gå med på balen

  • BALEN, vi var så otroligt fina, alla hade sina fina klänningar, fina frisyrer, fina partner att gå med och det finaste av allt var att vi var tillsammans.

  • SAMfesten hemma hos mig

  • Studenten

  • Avskedsmiddagen hemma hos mig onsdagen den 13 augusti, det var sista tjejmiddagen innan jag och Hanna skulle flytta från Sandviken och lämna er underbara tjejer och alla underbara minnen kvar i Sandviken
  • När jag pratar om mina underbara SAMtjejer menar jag såklart
    - Anna-Sara Blomgren
    - Hanna Åsenlund
    - Isabelle Ramström
    - Sara Hafezi (blivande Åsell)
    - Emelie Södergren
    - Hanna Persson






    Förlåt Sara, men jag var bara tvungen. Jag kände att du inte gick in under så många av de ovanstående punkterna... dock skulle jag kunna göra hundratals punkter om bara dig, men kände att denna bilden talar om ganska många av de punkter jag har om dig. Du var en helt underbar vän under gymnasiet och du är även en underbar sambo som jag numera har ett distansförhållande med OCH som jag nu även måste dela men någon tjomme, josuha(??? :O ) som jag dessutom inte ens fått träffat, detta är inte okej! ( ;) )

Avslutningsvis tänker jag ta upp den person som oavsäet vad som hänt, oavsett vad som sagts eller som oavsett hur många veckor det tagit för mig att ringa henne eller oavsett hur dålig jag alltid varit att uppdatera henne på det som ständigt förändrades i mitt liv, funnits där för mig. Hon har varit mitt Skyddsnät. Min klagomur. Min värmande kram. Min tårtorkare. Min tanke tolkare. Min tanke visare. Min vägledare. Min motor. Men också min broms när jag varit på väg åt fel håll. Denna personen har alltid funnits för mig, oavsett om det varit morgon eller kväll, dag eller natt. Hon har funnits för mig när saker och ting varit jobbigt men också när tiderna varit ljusare och klarare. Denna person har varit med på de flesta av mina semestrar, och jag har även följt med henne på en, men framförallt har denna person alltif följt med mig i mitt liv, och trots att vi nu kommer få en hel värld mellan oss i distans så är jag helt säker på att våra vänskapsband mellan oss bara kommer att knytas hårdare och hårdare.
Om en vecka är du påväg till Nya Zeeland älskade vän, och jag vill ingenting annat än att önska dig all lycka som går att önska i hela världen. När du kommer hem igen är jag också i Sandviken, och jag längtar redan nu till att få höra om den otroliga och givande resan du har framför dig. Lycka till Jennie Lövgren!




Man brukar ju säga att det inte är förrän man har förlorat någonting som man förstår hur mycket man älskar det man hade. Och jag ska nu säga till er tjejer, att jag älskar er, av varje liten del i mitt hjärta, ni har format en stor del av den person som jag är idag och jag är så evigt tacksam för att jag har er i mitt liv. Även om vi inte längre bor i samma städer eller länder, så vet jag att vi alltid finns för varandra, lika så som vi gjorde under skoltiden i Sandviken.


RSS 2.0