like a roller coaster

Som ni alla redan vet befinner jag mig numera nere i Halmstad och pluggar, Biomedicin med inriktning mot fysisk träning. Detta är en utbildning som jag, innan jag sökte den, varit ganska övertygad om i 1.5 år att jag skulle gå. I princip gick jag bara och längtade efter att gymnasiet skulle sluta någongång så att jag äntligen skulle få göra det som jag själv ville, starta ett eget liv grundat på mina egna beslut och på mina egna drömmar.

Nu har detta liv tagit form, jag har nu tagit steget och flyttat hemifrån. Allting som mamma och pappa gjorde för en förr, måste jag numera göra själv. Nu står inte maten på bordet när jag kommer hem efter en lång dag i skolan, nu byter inte pappa glödlampan när den gamla tagit slut, nu ligger inte tvätten nytvättad och vikt på sängen, nu kan jag inte låna bilen till skolan eller för den delen ringa mamma efter en lång skoldag då jag inte bara orkar gå hem. Nej, för nu måste jag göra allt detta själv.
Visst, självklart är detta roligt på sitt sätt, för det känns verkligen att man gått vidare i livet när man nu måste klara sig själv. Man går liksom efter rätt väg när det gäller utvecklingen, utvecklingen till att en dag stå på egna ben, utvecklingen till att en dag stå där och lära sina barn samma saker som ens föräldrar gjorde för mig när jag var liten... 
 
Jag får ofta tanken, flyttade jag för tidigt? skulle jag ha stannat kvar hemma ett tag till och verkligen funderat ut vad det egentligen är som jag vill göra? Var längtan efter att få starta ett helt nytt liv utan mina föräldrar så stor att jag inte insåg hur otroligt bra jag hade det där hemma? Har jag valt denna utbildning för att jag verkligen vill jobba med den tills jag blir gammal eller är det bara för jag vill ha tips och idéer till min egna träning och min egna hälsa? Kommer jag någon gång känna mig lika hemma i Halmstad som jag gör i Sandviken?

Jag har det bra här i Halmstad, det har jag. Men jag är osäker, jag är osäker på att jag lägger ner tid på någonting som jag kanske efteråt inte ens vill göra. Jag är rädd att jag missar någonting som mina kompisar gör, jag är rädd att jag började plugga för tidigt och inte kommer kunna göra saker efter studierna eftersom jag då, antagligen, kommer ha studieskulder upp till halsen.
Samtidigt, så trivs jag här nere, nya vänskapsband börjar knytas starkare. Jag börjar hitta bättre i en ny stad. Jag läser om saker som verkligen intresserar mig. Jag kan göra det som verkligen bara jag vill göra och behöver inte ta hänsyn till andras tankar och åsikter.

Som ni ser så är jag ganska kluven, det finns för och nackdelar med allting. Allting går upp och ner som en berg och dalbana. Det är inte lätt det här med att entra vuxenvärlen, men är det någongång någon som har sagt att det ska vara det? Är det någongång någon som sagt att man vet när det känns 100 % rätt? Kan man leva ett liv utan motgångar och negativa tankar?

En sak som jag iallfall vet nu är att jag saknar Sandviken. Jag saknar mamma och pappa, jag saknar alla mina underbara och outbara vänner som är där hemma. Jag saknar gymnastiken. Jag saknar mormor och morfar, mollan, stina och alla hundarna. Jag saknar trebo och mina promenadslingor. Jag saknar vårat hus och mitt gammla rum. Jag saknar allt som har med mitt gamla liv att göra. (Men detta betyder inte att jag inte gillar mitt nya) Därför har jag nu bokat en liten tripp hem, dock kommer jag vara ganska uppbokad av studierna eftersom det drar ihop sig för tenta, men jag kanske kan fylla på med några saknadskänslor iallafall...

See you soon sandviken!



någonting som jag också saknar är mina älskade systrar.
Malin-Sundsvall
Elina-Stockholm
Frida-Halmstad


tillbaka på södra västkusten

Igår anlände jag Halmstad igen. Om jag ska sammanfatta veckan i norrland med ett ord skulle det vara fölande: Underbar! Om jag skulle sammanfatta sällskapet under veckan med ett ord skulle det vara: Underbart! Skulle jag däremot beskriva känslan att vara tillbaka i Halmstad igen skulle det inte bli samma ord, nä ord som tråkigt, ensamt och kallt är då ord som passar in betydligt bättre.

Som ni ser så har jag haft det helt underbart uppe i Luleå. Det har helt seriöst varit en av de bästa veckorna i mitt liv och jag kan inte sluta tänka på alla underbara stunder jag upplevt i ingemansland och alla härliga minnen som jag nu kommer kunna bära med mig.








I hope our love is endless...



                                                                                                                                                                                       






Vincent Säll


till mormor...

Tack för alla fina kommentarer som du ständigt skriver i min blogg, det är alltid lika roligt att få se vad du har skrivit. Den senaste komentaren gjorde mig riktigt nyfiken, nyfiken på hur du och morfar träffades, nyfiken hur allt var då och hur det känndes. Du får gärna dela med dig den informationen i en ny kommentar om du skulle vilja..




Guldklimpsmormor!

Here I come!




Fredag 19/9 2008
Ängelholm- Stockholm 12.55
Stockholm - Luleå 17.25

Fredag 26/9 2008
Luleå -Stockholm 06.00
Stockholm - Ängelholm 08.05

när träningsvärken tar över...

ja, som sagt så har jag ju köpt ett nytt gymkort, och som jag alltid blir när det är ett nytt gym att utforska blir jag över exhalterad ;) Detta har inneburit att jag sedan söndags tränat, ganska mycket. I sin tur har nu detta resulterat i träningsvärk, och nu snackar vi inte om träningsvärk som man ja, känner lite i lederna när man gör vissa rörelser, nej nu snackar vi om träningsvärk när det gör ont vad du än gör. Det gör ont när man skrattar, ont när man pratar, ont när man använder sig av sitt kroppsspråk och ont när jag sväljer. Smärtan som uppkommer i musklerna när man ska röra sig, sitta, ligga eller stå går tyvärr inte att beskriva med ord, det är näst intill en omöjlighet.

Nu till någonting annat. Eftersom denna träningsvärk imorse var mer än någont jag kunde ana bokade jag klokt av mina två tänkta pass som annars skulle ha fyllt ut min dag. Jag kände även att jag var i stort behov av att plugga, så jag for till skolan och var med om den vidrigaste föreläsningen hittils, dvs en föreläsning då jag verkligen inte förstog någoting. Det är så fruktansvärt svårt på anatomin, allt om muskler, sener, leder, ligament, skelett, ben, ursprung, fästen, utskott och funktioner. Och nu kanske ni tycker detta låter svårt  och invecklat, då ska jag krydda detta med att allting även är på LATIN och engelska :S 

Men men, lektionen tog slut och klassen begav sig hemåt, utom jag manda och jesper som "flitigt" krigade på med repetition av de tidigare föreläsningarna. Jesper droppade av vid halv fem tiden medan jag och manda, verkligen effektivt, var kvar i skolan till halv nio...

Nu när jag kom hem så började mitt kvällsprojekt, färgning av håret. Jag har de senaste dagarna haft ett stort bekymmer, nämligen om jag ska färga håret blont eller om jag ska färga det brunt igen. Men slutligen bestämde jag mig för att fortsätta vara blondinfrida och kommer nog senare i höst satsa på lite mer mörkare toner.
Så nu är håret återigen blondare, efter några "tabbar" som t ex hårfärg i ögat (vilket gjorde vidrigt ont) och paniksamtal till syster Malin men också räddaren i nödenfrisören när jag insåg att mitt hår skiftade mer i lila än blont så gick det bra. Nu är det sovdags för att ladda batterierna till morgondagen, om den ägnas åt plugg eller träning kommer träningsvärken imorgon få avgöra.


    

Här är lite kort på mig och min brunhåriga tid, kanske kommer jag befinna mig där snart, men tillsvidare förblir jag lika blond som jag var i sommras:


Om två dagar sticker jag till norrland. och då menar jag verkligen norrland. Looking forward!

när tröttheten tar över

Ja, jag vet inte vad just nu.. hela denna helg hade jag tänkt ägna åt plugg och studier, nu är helgen nästan slut och jag har inte rört böckerna som ligger här nedanför sängen. Skaplig ångest faktiskt att jag inte gjort någonting, men vad ska jag göra då, jag la mig för ett tag sedan för att börja läsa lite, och vad händer, vips hoppas jag tillsammans med john blund på rosa moln...

och nu är jag hur trött som helst, fick just i mig lite havregrynsgröt och det enda som det just nu känns som jag kommer spendera denna kväll på, är Sex And The City...

Dålig frida när det gäller pluggfronten, SKÄMS!

såhär trött är jag nu, men jag kan garantera att när det väl ska bli dags för att sova kommer jag vara pigg som en lärka!

SATS

Idag börjar det på allvar, efter en veckas förkylning och med bara promenader så kan jag inte ha laddat bättre.
Om en timme åke jag, så nu måste träningsväskan packas, magen födas och sen är det bara upp på cykeln och iväg...

Nu tar träningsfrida form igen... och jag längtar!





Hemmanyckeln på nyckelknippan

Jag minns så väl när jag var liten, gick på smassensskolans mellanstadie, spenderade dagarna i ända tillsammans med karin och maria, det var alltid mellis hos dom för dom hade någonting som inte jag hade, en egen hemmanyckel.
Jag minns hur jag tjatade, dag ut och dag in om hur mycket jag ville ha en egen nyckel, jag ville det då mer än någonting annat. För mig innebar en egen hemmanyckel att man var "stor" och ansvartstagande, då litade ens föräldrar på en och känslan man hade när man stolt låste upp dörren, för att sedan släppa in sina vänner , var enastående och obeskrivlig.

Jag vet hur jag tänkte att om jag bara sköter mig lite extra väl, om jag äter upp maten och efter varje måltid ställer in tallriken i diskmaskinen så skulle jag kanske en dag få en egen nyckel, en nyckel som jag skulle få hänga på mitt nyckelbandet som för tillfället bara var fyllt med nyckelringar och endast en nyckel, och det var nyckeln till cykeln som trädet på skolgården blåste ner på och totalt mosade (internt skämt som bara smassenanhängare kommer förstå).

Nu kanske ni tror att jag och mina syskon inte fick komma hem om det inte var så att mamma eller pappa var hemma och kunde låsa upp dörrarna för oss, men så var det inte, vi fick komma hem men vi hade ett annat system gällande nycklar.      
I våran familj fungerade det så att nyckeln låg gömd på ett ställe och dit fick man nu gå och hämta den istället  för att med rak rygg och med en stolthet som var svår att dölja dra upp sin egna nyckel från skolväskan och sedan släppa in sina vänner.

Nu när jag numera bor i Halmstad finns det inte längre någon undangömd nyckel för att jag ska kunna ta mig in, det är helt andra tankar när man tittar på nyckelbandet, för nu är tankebanorna mer hur man ska kunna göra för att få så några nycklar som möjligt bland det enorma nyckelutbudet med nycklar som går till cyklar, hemmet, tvättstuga, soprum, cykelrum och trapporten. Men om jag hade haft samma tankebanor som jag hade för 12-14 år sedan så hade jag avgudat denna stund, stunden när nyckelknippan verkligen rasslar till när man tar fram den och bara den där underbara känslan av att man är en ansvarsfull, duktig och ordentlig flicka. Det var liksom dåtidens vuxenpoäng...


Detta är iallafall någonting som jag tycker man kan kalla nutidens vuxenpoäng. Nu är jag folkbokförd i Halmstad, jag har adressändrat och fått min första tandläkartid här med, till och med eniro.se har uppdaterat mina uppgifter i deras register. Nu är jag Halmstadbo på riktigt, nu finns det ingenting som talar för att jag fortfarande bor i sandviken. Nu har jag tagit det stora klivet ut i vuxenvärlden.

det där med vattendjur är nog inte min grej

Som många vet är jag en ganska kräsen person. Jag menar  då inte att jag är som "top noch" människorna i stockholm som vägrar göra saker om de inte är på det sätt de alltid är vana med att göra dessa på. Jag menar heller inte att jag sätter mig ner och grinar eller får "Marin Ek- utbrott" och börjar kasta stolar runt omkring mig så fort någonting inte blir som jag förväntat mig. Nej då, trots att det nu inte blivit som jag viljat så ska jag göra det bästa av situationen.

De tankar och idéer om dagens kvällsaktivitet som redan förra helgen började planeras på lät följande:
En mysig hemma kväll hos Emelie och Ida innehållande följand:
- Tacos
- ingen alkohol

Jättebra tyckte jag eftersom tacos nog är min absoluta favoriträtt och eftersom jag efter 10 dagars nollning var så trött på alkohol så jag för mig själv bestämt mig för att bli nykterist snarast! Nej kanske något överdrivet, men ni förstår vad jag menar. Jag såg verkligen framemot denna kväll och igår när jag var i skolan och fortfarande inte hade hört ett skvatt om vad som nu skulle hända på fredagen, började jag nu känna min plikt att styra upp detta. Men jag hann inte komma så långt förrän jag håller i en inbjudan, gjord av husvärdana dem själva... nämligen Emelie och Ida.
Åh jättetrevligt tänkte jag, vad go de är som till och med gjort inbjudningar till vår första syjunta, och läser nyfiket vidare. Allt står jättebra hur kvällen ska se ut, jag känner en glädje stiga inom mig enda tills jag kommer till texten "TA MED: KRÄFTOR"
Vadå kräftor?! lyckas jag få ur mig efter att det kännts som om hela världen rasat samman, VI SKULLE VÄ ÄTA TACOS?! :O
Jag ser mig omkring och ser hur alla tittar på mig. Emelie och Ida skrattar och säger att det blivit ändrade planer och att vi nu istället ska ha kräftskiva. Jag har fortfarande inte samlat mig och ger som svar på deras förklaring, MEN JAG ÄTER JU INTE ENS KRÄFTOR, JAG ÄTER INGENTING SOM KOMMER FRÅN VATTNET.
Alla börjar skratta och jag känner mig helt överkörd, jag var så inställd på att det skulle bli tacomys, men ack så fel jag hade. Emelie lugnade mig dock senare och sa att de även skulle göra paj till mig och Emma (som tydligen heller inte åt kräftor), så lite lättad blev jag iallafall.
Även så verkade tjejerna taggade på vin och kanske en runda på stan, men jag har bestämt sagt att ikväll dricker jag vatten, och det är något jag även ska hålla! Jag måste ju hålla mig till någon av de planer vi satt upp i dimman av alkoholen under finsittningen förra helgen. Så adjö tacokväll och välkommen kräftskiva. Feels really strange to say that!


















Det jag avslutningsvis måste säga är att trots att det inte blev tacos ikväll så är jag fortfarande grymt taggad att få umgås med tjejerna ikväll. Skönt att göra någonting så att jag inte tänker sönder min hjärna i min ensamhet som jag annars ofta gör. och en sak till, Martin Ek, om du läser detta behöver du inte ta det så personligt, förhoppningsvis har du slutat med de raseriutbrott som du förr, ganska ofta, förgyllde våran "roliga timme-lektion" på förskolan med någon gång under 1990-talet...

Tjing!

some part's just so right


när skrivorken försvinner

Ja, jag vet inte vad jag ska säga, men den senaste tiden har bloggen varit någonting som jag mer än vanligtvis inte ens orkat tänkt på. Jag har hela sommaren haft en "block-svacka" men har då hela tiden tröstat mig med att skrivlusten kommer tillbaka till hösten.. Nu är det höst, men var är skrivlusten? 
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte vill skriva, för det vill jag, det är så skönt att kunna få ut alla tankar man har i papper i ord som sedan bildat meningar och slutligen blir en text. Det är så skönt att man kan försöka dela med sig av sina åsikter och tankar till den mängd människor som orkar läsa det som just jag skriver på min blogg.

Varför jag nu inte skrivit på den senaste tiden är för att det hänt så mycket nya saker i mitt liv, jag skulle egentligen vilja skriva allt, hur allt var innan flytten, hur flytten gick, hur det är att du vara ensam och stå på sina egna ben, hur det är i skolan, hur nollningen var eller bara hur underbart jag bara tycker att det är att få gå och träna på gym och pass igen, bara kunna släppa alla måsten som förr skolan och gymnastiken tyngt ner mig med, även om det ändå varit roligt, och även om jag ändå saknar den.´
Jag har liksom fått känslan om att jag måste berätta för er alla vad som hela tiden händer, och att det nu hänt så mycket så att jag inte kan börja skriva från just detta tillfälle och ögenblick som jag lever i här och nu, i Halmstad.

Men men, nu har jag iallafall brutit isen, så förhoppningsvis kommer nu blogginläggen börja strömma in igen. Jag ser framemot att återgå till detta, jag har faktiskt saknat det.


            

En bra sak med att jag nu bor 70 mil hemifrån är att jag nu har väldigt nära till min underbara lillkusin Erik, jag ska försöka ta och göra en resa dit snart och hälsa på. Känner att jag behöver få träffa en del av släkten nu.

Ja, jag tror det var allt för just nu, nu måste jag till skolan, har Ergonomi nu på morgonen, och efter lunch är det Rörelseapparatens anatomi som står på schemat, FAN, jag har glömt göra mat att ta med :S
Efter skolan väntar ett underbart BodyCombat pass :D

Ting/ Frida Luuke, Halmstad

RSS 2.0