Jealous?


Yes, tentahunden är på plats idag igen och det kan bara betyda en sak, TENTADAGS!
Idag är det dock inte samma lugnande känsla i magen som det var i måndags, för denna tenta kommer nog bli 100 gånger svårare. Idag är det tenta i Rörelseapparatens Anatomi, feel free to be jealous!

Men men, med tanke på alla de timmar som innefattat plugg de senaste två veckorna så tycker jag väl ändå att någonting bör ha fastnat. Så nu är det bara att köra, Full fart ni vet!

Nu beger jag mig till skolan, tentan är mellan 14.00-18.00

Jag hoppas jag kommer kunna gå därifrån ikväll med en rak stolt rygg, och veta att jag inte kommer behöva gå dit förrän på tisdag morgon igen! Jag känner hur "lovet" kommer närmre.

reflexväst, pannband, iPod och flås

När du får spring i dina ben, och jordens dragningskraft är klen, när du är i luften... kom ihåg mig då
-Lars Winnerbäck




Efter en dag fylld med mycket slit kände jag att det var dags att bara få släppa taget om verkligheten, bara få gå in i min egna hjärna och försöka leta fram en väg bland den labyrint som mina tankar ständigt bygger upp. Bara få släppa allting som har med skolan, flytten, tentan och träningen att göra och bara göra det som jag gillar allra bäst (vilket dock är det värsta mina benhinnor vet), knyta på mig springskorna och ge mig iväg.

Finns det någon bättre känsla än att gå ut och springa när det är mörkt ute, när det är uppfriskande kallt ute och när höstens löv ligger som ett varmt täcke mot den blöta asfalten? När man bara får vrida upp volymen på iPoden på max och bara ge sig av, välja vägar efter den aktuella känslan för att sedan kanske ångra sig och ta en avstickare. Jag älskar känslan när flåset börjar bli oundvikligt och när man känner hur värmen i kroppen börjar sprida sig. Man känner att rytmen i musiken, känslan i kroppen och den underbara kringliggande atmosfären klaffar och börjar sammarbeta.
Detta är för mig en av de bästa känslorna jag vet!

47 minuter la jag ner på dagens springtur. nu efteråt dunkar det och trycker under knät och benhinnan börjar redan skrika. men trots detta var det värt varenda steg jag förflyttade min kropp. Jag kände att det var detta jag behövde och ömheten i M. tibialis anterior är någonting jag kan leva med efter ett sånt här lyckat träningspass när jag verkligen kände att jag hade konditionen på min sida.

det drar ihop sig

1. Vad är Ergonomi?
Läran om anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar.

Ja, idag och det tenta, mellan kl 15-19. med tanke på att detta är den första tentan jag någonsin ska skriva så bör jag vara mer nervös än vad jag är. men det är jag inte. Tänkte ta och läsa igenom allting nu en sista gång, sen kika färdigt en film ta en promenad för att sen bege mig till skolan och invänta dagens största senstaion.







 Här är iallafall en ergonomisk dammsugare, utifall någon har missat hur en sådan är utformad.

bussåkandets utveckling

Att åka buss är för många som jag känner en självklarhet. Ska man någonstans så tar man fram den flitigt använda busslistan och man vet exakt hur mycket det kommer kosta, om man inte avancerat det hela och redan köpt ett säsongskort som bara är att stoppa i en automat när man väl stiger ombord. Men vet helt enkelt hur det fungerar och det finns inga frågetecken inför den kommande bussresan. Man är helt enkelt en "åka buss utövare"

En sådan har jag också varit. Som liten. När jag bodde i Sandviken och var sisådär 10 år så älskade jag att åka buss. Jag kommer ihåg första gångerna man fick åka buss själv, man var toknervös och frågade busschafören minst två gånger om bussen verkligen gick till centurm och om det var buss nr 14, trots att det stog 14 CENTRUM på displayen som syntes väl vid kurvan innan man svänger ner på bronsgatan.
Sedan fortsatte bussåkandet, man åkte buss till stan, och man märkte hur erfarenheterna kom smygandes då man tillslut började lära sig busstiderna utantill och man visste till och med vilka tider bussen var på andra hållplater än ens egna hemmahållplats.

När jag gick i 8/9an avancerade jag det ytterligare. detta genom att ta de "Vita" länsbussarna och åka till ställen som valbo och gälve. Detta var som att bli liten på nytt och återigen så kännde jag mig som 10 åringa lilla tjejen som ställde samma frågor flera gånger för att verkligen försäkra sig om att hon befann sig på rätt buss som var ifärd mot ens slutstation.

Efter denna utveckling av bussåkandet så kom utvecklingen att ta ett riktigt uppehåll. Nu var det skolan som gällde och resor till valbo och gävle blev inte lika aktuella om man inte åkte bil dit med mamma eller pappa. Även gymnastiken tog upp all min fritid så mitt bussåkande avtog allt mer för varje år.

Åren fortsatte och gå och mitt intresse för promenader ökade. Detta resulterade att åka buss inte ens kom upp som ett alternativ numera eftersom vart jag än nu skulle så skulle jag gå! Inte blev det bättre när jag den 3 maj 2007 fick körkort. Nu var det verkligen BYE BYE bussen och VÄLKOMMEN bilen. 
som ni ser, bussens existens raderades sakta men säkert i mitt liv. och omedvetet så byggde jag upp en inre skräck för att åka buss.

Men i sommras utmanade jag min rädsla och åkte några gånger, någon gång till gävle men också mellan ockelbo och sandviken, och till min förvåning så var det inte så hemskt som jag föreställt mig, bortsätt från priset som nästan hade 3 dubblas.

När jag kom ner till Halmstad så tänkte jag, äh jag kommer gå och cykla över allt så lära mig någonting om lokaltrafiken här nere är ingenting jag behöver lägga energi på. och så har det fungerat, tills igår. Igår gick jag igenom alla lådor här hemma, sökte nog igenom alla internet sidor för att slutligen finna det jag sökte, en tidtabell över busstrafiken mellan vallås och centrum. Jag fann tiden och var där sisådär 15 min innan bussen skulle ankomma, jag frågade personer som stod på samma hållplats om detta verkligen var hållplatsen där buss 51 skulle stanna och om jag stog på rätt sida för att kunna kliva på bussen som hade centrum som slutdestination. Även när jag klev på bussen var jag tvungen att fråga chuffören om jag var på rätt buss och sedan hur mycket det kostade. 

Återigen var jag den 10 åriga lilla tjejen, som inte vågade ta någonting förgivet, som verkligen frågade alla frågor minst två gånger och som första gången skulle åka buss helt själv. 




morgonpigg

Haha idag slog det mig någonting, kl är nu 06.06 på en onsdag morgon och jag är idag LEDIG, trots detta hade jag iallafall klockan på ringning 05.30 för att då gå upp och börja ladda, men en banan och ett äpple. Nu kanske ni undrar vad i hela världen det finns att ladda för långt innan gryningen, men det ska jag tala om för er.

SatsSPINNING

Så sjukt roligt program och det bästa av allt, frukostbuffé ingår efter det ortoligt svettiga passet. Jag tror mina vänner (Framförallt Johanna Söderberg) nu tycker jag är störd  men det är så det är. :) Nu är jag iallafall dunderladdad :) och inte nog med det, jag ska cykla 3 km till gymmet också :)

Mors! och godmorgon förresten! :)

Vad som har hänt

När folk frågar mig vad jag brukar skriva i min blogg blir mitt svar alltid att jag inte skriver någon typ av dagbok utan att jag skriver om speciella händelser, en särskild känsla eller en tanke jag gått och dragits med under en längre tid.
Som ni ser så är jag inte så aktiv här mera, det händer lite då och då att jag skriver men jag känner ändå att jag vill ha bloggen kvar så att ni där hemma kan ha lite koll på vad som händer i mitt liv trots att jag flyttat sisådär 70 mil ifrån er.
Nu tänkte jag uppdatera er lite om vad som händer här nere, så det kan nästan bli lite dagbokskänsla, men det får ni ta denna gång!

Som de flesta redan vet så bor jag ju innerboende, jag bor hos Lena och det fungerar faktiskt jättebra. vi kommer otroligt bra överrens och ja, det fungerar bra helt enkelt. Anledningen till varför jag bor här är för att det är så fruktansvärt svårt att få tag på lägenheter här nere. MEN, här kommer nyheten, jag har nu LYCKATS! :) så den 1 november flyttar jag ifrån strandvallen 132D och bosätter mig istället på Westmansgatan 9 i min alldeles egna lägenhet, det ska bli så otroligt skönt! även fats det fugerat jättebra tillsammans med lena så ska det bli skönt att slippa anpassa sig och bara kunna göra vad man vill, visst jag kan göra det nu också men ja, känslan kommer vara mycket mer annorlunda nu! Jag längtar!

Många av er kanske också undrar vad jag gör här nere utöver skolan, många skriver och frångar om jag fortfarande håller på med gymnastik och så, men svaret är NEJ. Jag hade en tanke innan jag flyttade att jag skulle kika om de behövses några ledare hos halmstad frigymnaster, men nu när jag varit utan gympan i snart 4 månader så känner jag att jag inte riktigt har något större behov av det. Självklart sakar jag den, men jag tycker det är så skönt att bara kunna göra det jag vill, inte vara uppbokad varje kväll och helger och inte behöva gå på kurser, utbildningar, planeringskonferenser etc. Nu kan jag hela tiden använta tiden till det jag vill, och tro mig, Det Gör Jag!

Så det som nu uppfyller mitt liv utöver skolan är träning, kanske inte värsta stora chocken där men så är det iallafall. jag har börjat träna på SATS här nere, och deras grupp-pass uppfyller min vecka 8-10 gånger plus att jag även trivs otroligt bra i deras gym.

Någonting som också är lite nytt i mitt liv är kosttillskottet jag nu tillför min kropp, alltid har jag varit så ANTI proteinpulver, Bars, och ja allt vad som finns. "jag ska inte käka massa tillgjorda saker" har jag alltid predikat om förr, och inte heller trodde jag att den dagen skulle komma då jag själv loggade in på gymgrossisten.com och beställde hem mitt egna proteinpulver, men nu har den dagen kommit. Nu satsar jag på min träning, vilket innebär att träningsupplägget är grundligt upplagt, lika så kostuppläget, jag har även fått tillsägelse om att jag måste sova 8 timmar/natt (vilket jag än så länge inte lyckats med) och att det är okej att ha en ätardag/vilodag per vecka. Jag har även insett hur dåligt det är med festande och snabbmat, så detta undviker jag nu med, dock inte för alltid, men hösten ska inte bli lika blöt av alkohol som sommaren blev, right malin? Nu är det nya friska tag som gäller i mitt liv och jag är så otroligt peppad! Så förhoppningsvis när jag kommer hem i jul bör väl träningen ha börjat gett resultat på min kropp tycker jag, det återstår att se. Tack för mig nu, nu ska jag iväg på veckans roligaste pass, PT-cirkeln!

Nu vet ni lite mer iallafall om vad som händer här nere. Ha det bra och sköt om er tills vi hörs igen, vågar inte säga något datum eftersom tentorna närmar sig med stormsteg! :S

är detta hur min framtid ska bli?

Ett utklipp från en vanlig konversation på MSN

Frida säger:

nä men seriöst, vad hände? lårkaka?

Jesper, hemma! =) säger:

fick en blödning i M. Tensor fascia late ;)

u-:SIAS

f: tractor iliotibialis, laterala condylen tibia

inn. n. gluteus superior

funk: flex & abd i knä


är det på detta vis mina framtida MSN konversationer kommer se ut med mina klasskompisar? varje gång någon skadat sig, kommer man då berätta det ur ett anatomiskt perspektiv, d vs vilken muskel som blivit skadad, var den sitter och var den har sitt ursprung respektive fäste?
Den vanliga frågan som man brukar ställa "vad har du gjort idag" och som vanligtvis brukar få svaret "tränat" som följd, kommer det nu istället bytas ut mot  "jag har tränat, i dag var det nedre extrimiteten som gällde, kände att jag hade mycket att ge i quadriceps, framförallt rectus femoris och vastus intermedialis. Men även gastrocnemicus och gluteus maximus fick sig en redig genomkörare. jag avslutade det hela med att strecha ut ilipsoas ordentligt eftersom jag inte vill få en kyfos i vertebrae lumales när jag blir gammal och antik".

Haha kanske är detta min framtid, jag säger bara till mina vänner där hemma, skaffa er en anatomisk ordbok, för om detta är hur min framtid ska se ut, och ni fortfarande vill veta vad jag pratar om, så lär ni lära er nu!

nyheter

             

Aldrig förr har jag trott att jag ska ha dessa förpackningar i mitt skafferi. Jag har liksom hela mitt liv totalvägrat, varför käka massa tillgjorda produkter för?
Men nu har jag iallafall beställt, nu blir det ändring här. Träningsprogram, kostprogram, proteinpulver och Omega 3 kapslar, välkommen till mitt nya liv.

med karta och kompass genom sverige



Kompassen har länge varit inställd på söder, den har bara varit riktad mot söder, söder och ännumera söder. Den fick kanske en totalchock när den för en vecka fick byta riktning och istället peka mot så mycket norr som den i stort sätt aldrig gjort. Dock kunde kompassen andas ut efter en vecka då den åter igen fick återgå  till att peka neråt och förflytta mig till betydligt sydligare breddgrader. Nu är det dags att plocka fram kompassen igen, ännu en tripp ska den få uthärda, men denna gång blir det nog ingen totalchock, denna gång kommer den inte behöva aklimatisera sig utan denna gång kommer känna igen sig på engång. Jag hoppas, för kompassens skull, att han känner sig hemma direkt. Annars är det nog dags för mig att bli aningen orolig. 

 






Som nu ser är den återigen inställd på norr, frågan är bara hur mycke norr är det denna gång?









På återseende! :)

pictures

att se på kort kan ha många effekter, kanske kommer minnen tillbaka om hur man hade det förr, kanske kommer minnen tillbaka som man länge kämpat för att glömma tillbaka eller kanske är det så att kort bara påminner en om hur bra man faktiskt har det och hur mycket saker man trots allt gjort. Det sista alternativet är de som bäst passar in för mig, nu har jag kikat på kort och jösses vad glad jag är för allt jag har där hemma. Jag saknar mina tjejer!

 
underbara jennie

älskade syster
 
myran å ja :)

 tal var det här :)

Tjejligan från 1an som växte tillsig med åren

Frif x2

 studetskyltskort

studenskyltskort

studentskyltskort

minnen från medeltiden

student

student

tänkte bara visa en förklaring till nackspärren :P

Jag skulle kunna fortsätta lägga ut kort från studenten men bestämde att här fick det vara nog, ska bli grymt skönt att få träffa alla tjejer nu när jag kommer hem, söndag lunch tjejer, då är det reunion! <3




RSS 2.0