Idag tänker jag mig tillbaka. . .

Året är 1994 och datumet är den 28 mars, det är alltså exakt 14 år sedan och jag är endast en liten flicka med ljust hår och glasögon. 


I veckor hade jag väntat, ritat kors efter kors efter att dagarna passerat i min kalender, och äntligen så var det stora dagen här, Frida Luuke skulle fylla 5 år!

Dagen började med väckning och sång och presenter av familjen, efter det var det frukost och sedan åkte jag och mamma på den traditionella färden till värmeverkets backe för att leta fram de första tussilagorna så att dom skulle kunna stå på bordet Kl. 14.00 när släkten skulle komma.



En hel dag, som bara var tillägnad åt mig, alla kom till mig för min skull, det var jag som stod i centrum och det var mig alla ville prata med. Allting skulle bli så perfekt, jag svävade på moln av lycka!


Kl. 13,30 började vi göra min födelsedagstårta. Jag hade själv fått välja vad som skulle vara på den, och jag minns att jag hade bestämt att vi skulle ha rosa grädde på och att vi skulle krossa Daim på
den. Jag och Malin stod storögda och tittade på när mamma gjorde ordning min tårta. Allting var så bra, och nu skulle gästerna snart komma.


Mamma: Vem vill ha på Daimen på tårtan?

Malin och Frida: JAG!!!


Det bröt ut en dragkamp, för mig var det självklart att jag skulle få göra i ordning min födelsedagstårta, det fanns inte en chans i världen om att jag skulle tillåta någon annan äran att göra det, min tårta skulle ha gjorts av mig själv.


Dragkampen fortsatte och rätt som det var så sa det bara SPLASCH! Och på 5 sekunder hade hela min välplanerade och organiserade dag förstörts. Jag trodde inte det var sant det som hade hänt, jag kände en ilning längsmed ryggraden och jag kände den brännande och frågande blicken som mamma gav oss när hon kom och frågade vad det var som hänt. När hon själv såg traumat som inträffat sa hon ingenting, bara tog plånboken och gjorde en rivstart från garageuppfarten och for iväg. Själv stod jag och Malin kvar, helt förstummad och tyst, och bara tittade på när min rosa gräddtårta med Daim simmade i diskhon.

  

När mamma återvände efter inköpet av en ny tårta satt Malin med knäppta händer i knät på kökssoffan och jag själv hade tagit flykten under köksbordet. Nu gjorde mamma ordning tårtan själv, och vi frågade inte ens om vi fick så lite som titta på. Vi skämdes!

image97
I år gick det iallafall lite bättre, tårtan klarade sig utan att ta ett dopp i det blå först!

föreningsfärgerna

image92
Som sagt, gymnastik hela kvällen!

Torsdag

Ja, igår var det träning hela kvällen.. Push och sen afrikansk dans, jäklar vad vi körde!!
Dock var jag orolig, för jag kände att kroppen inte var riktigt 100%ig, hade ont i halsen och öronen och jag snorade
hela tiden, så jag antar att jag är en snorunge trots allt ;)

Iallafall så vaknade jag tidigt imorse, halv sju. Då dukade det i örat, halsen värkte och jag rusade upp efer nässpray innan jag skulle kvävas. 20 spruchar nässpray och en te frukost senare så mådde jag nästan bra :) Så då tog jag och Semra en lååång skön morgonpromenad, mycket trevligt och väldigt uppskattat!

Nu så ska jag sätta mig och försöka plugga lite, sen klockan 17 ska jag vara på gympan för att ha ett träningsläger/övernattningsläger med RM tjejerna!


Så vi hörs mera imorgon, ha det bra gott folk!

image91
 

Johanna my love


Afrikansk dans

 


Nu börjar vi ladda, ikväll är det push och afriknsk dans som står på programet, inte sant Åsa, Sara och Semra?
Innan är det bara att ladda för parkbadets gym och sen ska jag sätta mig med lite skoljobb!

Ha en bra daggott folk!
 

Charmtrollet Erik

Här är han, Prinsen. Erik Stenmark, den absolut gulligaste och charmigaste 6 månaders kusinen som jag har!
Han är förövrigt min tolfte kusin, så som historia nörd jag är kallar jag honom för Erik XII :)

image88  image89
 

SIF MATCH

 



Haha ja, Malin Luuke, vad ska man säga?

Malin Luuke är min kära syster, hon är helt underbar och får alltid en att bli på bra humör, speciellt när hon ska låtsas vara sportmedveten, okej, nu låter det som jag är värsta proffset på sport, vilket jag verkligen inte är, men jämför man med Malin så är
jag nästan värta sportnörden!

Systrarna Luuke bestämmde igår att dom idag skulle gå och se när SIF skulle spela match, matchen skulle börja kl 14.00 och systrarna planerade dagen utifrån denna spektakulära händelse. När systrarna stog och spelade kommer första kommentaren:

Mallan: Asså SIF, är det dom som är sådär röda och vita på kläderna?
Fripp: HAHAHAHA, jag hoppas du skämtar med mig!
Mallan: Ne, men jag var inte säker!

Haha systrarna åkte iallafall och hämtade upp den övriga supportergruppen (Frida Holck och Semra Dedic) och så for vi mot matchen, men eftersom Mallan visste att det skulle bli en kall match så bara MÅSTE hon till Mc Donals och köpa den största latten she could get!

När vi anländer till Jernvallen kommer vi lagot till avspark. Matchen inleds, det gör också vårat pladder, vi pratar på och har allmänt trevligt. Och roligare blir det när malin ska försöka visa sina talanger på fotbollsspråk

Mallan: Men asså, fy vad kallt det är nu, när blir det rast?
Fripp och Frida: HAHAHA RAST?! Snälla säg att du driver med oss?
Mallan: Vadå?!?!
F & F: Ja men det heter väl för fan inte rast, det heter halvtid!!
Mallan: Whatever!
Matchen fortsätter i sin stil, ett mål görs, och den långt ifrån fullsatta läktaren lyckas klämma fram några fjppiga applåder. allting verkar flyta på rätt bra, enda tills det var dags för MALIN att öppna munnen igen
Mallan: Men hallå, asså när blir det reklam?
Alla vi andra: REKLAM?!?!

 

Påsk släktträff

Påken har nu tagit och gjort sitt för detta år, nu är den gula tiden över och det känns riktigt skönt, äntligen kommer man få lite rutin
på sitt liv igen och allt ätande av smågodis är nu slut.

Iallafall så har vi haft släktmiddagar och gievtvis det tradiotionella påskboule släktträffen :) Jag som faktiskt inte deltagit på denna tradition tidigare gjorde mig debut, men jag slutade på en 6:e plats, så det var väl ingenting att slå klackarna i taket för!

Nedan bjuds på lite bilder från denna trevligt tillställning, Enjoy!

Visst ja,Familjen Luuke hade bara ett krav på dagen, det var klädkoden med färg GUL, alla vi skulle vara gula, det varju för sjutton PÅSK!!
image80
 
        

image87
 

Bush



Haha,så har tycker miljövetna människor om Bush när han vägrade skriva under Koyotoprotokollet för att minska utsläppen globlat och för att så minska den påbörjade klimatförändringen. Smart grabb!
 

What hurts the most - Rascal Flatts



Jag hittade min absolut bästa låt i kombination med mitt absolut bästa TV-program. Det kan inte bli bättre!

Påsk



Det plingas på dörren och jag känner hur skräcken går som en rysning efter ryggraden. Jag vet vad det är som jag fruktar, att det där utanför ska stå några små barn som i veckor räknat ner dagarna och äntligen, nu är det stora dagen här, Skärtorsdagen! Det är barnens dröm, att få klä ut sig och sedan gårunt och sjung, dela ut påskkort och tigga godis. Alla människor, ofte de äldre, som får besök av dessa påskkärringar blir ofta jätteglad och delar ut sina redan färdiggjorta knyppen med godis till barnen och tycker det hela är jättetrevligt!

Alla tycker nog så, alla utom jag! Själv har jag suttit på helspänn hela dagen och blivit livrädd varje gång det plingat på dörren. Faktum är den att jag tycker dom är så jobbiga, och jag tycker det är så pinsamt när man inte har någonting att ge dom!
Så min flyktingväg har idag, som alla andra påskar och holloweenaftonar, då alla tiggande barn klär ut sig för att kunna hålla på veckopengen en vecka till, jag har haft låst dörr hela dagen, släckta lampor i husen och jag har duckat varje gång jag gått förbi ett fönster utifall de utklädda barnen skulle stå där med röda kinder och fråknar på nästan!

Dom efterlängtade sälenkorten

    
 

Tack för en trevlig resa älskade Jennie :)

Instruktör, vad gör man inte för föreningen?

 
Haha oj oj oj, ja vad ska man säga? :P

Malin Renström var sjuk idag på pushen, så när vi träningssugna jäntor som vanligt stog samlade vid Gymix halv sju idag och fick
beskedet att träningen var inställd protesterade hela gruppen.
En kvinna jag aldrig någonsin sätt förr tittar på mig, ser att jag har SGA kläder på mig och frågar:
Kan inte du hålla i ett pass då?
Med tvekande svar och med självförtroendet som för tillfället slogs ner av ett bowlingklot av den närliggande bowlingbanan svarar jag oroligt nej, men efter lite övertalning så går jag med på att hålla i mitt första push pass någonsin! :)

Och helt ärligt så gick det riktigt bra, lite trist med musiken bara, men för att improvisera alltihopa så blev det bra, och jösses vilken träningsvärk jag kommer få kampas med imorgon! :P

Efter passet stannade jag kvar i gymix hallen och plockade fram spinningcykeln och körde ett hårt pass där, egentligen skulle det ha blivit afrikansk dans där efteråt, men även den var inställd pga sjukdom. Men jag ville träna mera,vilket jag också gjorde på egen hand! :)

Så nu är det vikarie instruktören Frida Luuke till er tjänst! :)

 

helgen

 
Vilken helg det blev tjejer!
Fredagen var det 20 års fest för Semra, mycket trevlig kväll var det! :)
Lördagen var det utgång med Märta, Bella, Ella och Isa :) Otroligt roligt!!
Söndagen har ägnats åt gymnastiktävling, men också något mindre underhållande saker



man säger "tiden läker alla sår" men hur lång tid ska det behöva ta ibland?
 
       
       
     
 

Johanna sätter sina spår i mig

image60

Haha ja vad mer kan man säga johanna? ;)

Drömmer mig tillbaka


Guud, nu är ett sånt här tillfälle när jag bara saknar gymnastiken! Jag vill träna gympa!

Ni kan njuta av en film om mina älskade RM tjejer sen var jag bara tvungen att lägga in en film från KFUMs herrfristående, det finns verkligen ingenting bättre!!

Enjoy!

http://youtube.com/watch?v=cp37dYz9Qw4

http://youtube.com/watch?v=gJiS2DOorjQ

Ikväll kör vi!

image153

Ikväll är det fest för Semrastumpan :)
Kommer att bli sjuukt skoj! Nu kör vi 20 åringen :D

Fredag

Hoj hoj!

Jag vill börja med att säga att jag igår skrev ett långt inlägg men som på något vänster försvann, så nu struntar vi i det och tar nya tag. Sammanfattningsvis från gårdagens inlägg var iallafall att jag har ont, i hjärtat, i benhinnorna på skavsåretn plus att jag inte kan äta för att jag hela tiden mår så illa.
men nu nya tag :)

Idag, ja jag började morgonen med att simma på badhuset, halv sju var jag där och jag simmade i en halv timme sen körde jag wet westing 20 minuter, helt sjuuukt jobbigt!
Anledningen till varför jag simmade var för att jag skulle ta det lugnt med hjärtat, men tyvärr så blev det inte så idag, tog nog i lite för hårt.

Iallafall, sen hade jag geografi, och nu är jag klar med mitt Geografiarbete, endast en fråga kvar som fröken alexandra sjödin ska fixa. ;)
efter det var det mördar prov i samhäll, och helt ärlig så har jag inte en aning om hur det gick, jag svarade på alla frågor utom en men som sagt, jag har inte en aning om det var rätt svarat på dom.
Nu har jag egentligen slutat, men har suttit och knåpat med svenska arbetet, så nu är jag färdig med det också :)

Här är flitiga pluggiga Frida

Sorry Johanna

Självklart stumpan så saknar jag dig också :) Johanna my man!

Övrigt, jag hade planerat en lugnsam dag idag ägnat åt bara plugg, men det går verkligen inte! Jag hade tänkt mig godis och plugg nu hela eftermiddagen, men godiset jag köpte var förgäves för jag mådde bara illa av det (som jag för tillfället gör av allt jag äter) och nu känner jag bara hur blodet pumpar i mig och försöker tala om det som jag hela dagen har försökt ignonera, FRIDA, DIN KROPP VILL INTE SITTA STILL NÅ MER, DEN VILL UT OCH SPRINGA!

så nu tänker jag inte försöka intala mig själv att jag inte ska ut och springa nå idag, nu ska jag nämligen knyta på mig mina nyinköpta skor och ut och svettas :)

Vi hörs gott folk och än en gång johanna, I miss you!! :)

So far, so good

Haha idag tänkte jag inte ta att konstatera att det var länge sedan jag skrev här igen, skippar det idag :p iförsig har jag nu redan gjort det :p

Hur som helst, det mesta som kretsar i mitt huvud nu för tiden är skolan, gymnastiken och gymmet. I skolan är det rätt mycket nu, hade bland annat historia prov i måndags och nu måste jag börja ladda om inför ett prov i samhällskunskap tills på fredag.
Gymnastiken är det också mycket med just nu, det är tävling i Sandviken på söndag, så det betyder att alla kan komma och titta på när mina gymnaster tävlar! :) alla mina gymnaster (3 lag) ska vara med och tävla :)
Gymmet är nog det som jag för tillfället prioriterar mest nu, jag älskar verkligen att vara där och helt ärligt nu så tror jag att jag har haft träningsvärk varje dag nu sedan jag började där, kan inte bli bättre : )
 
Annars då, ja det börjar bli vår vilket sen innebär sommar. Sommar i sig innebär att snart är det studenten, vi har redan fått studentmössorna, det känns läsktigt. En annan sak som känns läskigt är att verkligheten med vad jag ska göra efter skolan också börjar komma ikapp mig. Jag planerar ju att börja plugga direkt till hösten i Halmstad bara ta mitt pick och pack och flytta. Detta är någonting som jag snart funderat på i över ett år, men just nu känns allting så läskigt, hur ska jag klara mig själv där borta?

Ne, nu måste jag ta tag i mitt projektarbete, idag är det skolan som gäller, och jag kommer nog inte ens hinna träna idag för jag måste hem och plugga dom otroligt roliga internationella relationerna och sen ska jag iväg och träna RM-tjejerna :)

tills dess, take care !!
Frida

     
                                                Jag saknar mina systrar nu!!

HOJ HOJ!!

Ja jag får börja med att be om ursäkt men jag har ju faktiskt varit borta :) Men nu kommer en liten uppdatering iallafall :)

Sälen var riktigt roligt, och jag är så oerhört glad över att jag hade med mig Jennie dit, jag hade inte klarat mig utan henne där :) Dock blev den tänkta partyveckan en riktig lugningvecka eftersom det var jävla 20 års gräns på krogen. Men det var sköönt iallafall, jag led inte av det men jag tror jennie drabbades lite av lappsjukan :P
Den "ända" sjuka jag drabbades av under veckan var Inflamation i halsmandeln och benhinnan samt en sträckt axel och ett sträckt lår, så jag var lite halvkrasslig och orkade inte med så mycket mer än OC :)

Lördags; Ja, som dom flesta vet så åkte vi hem en dag tidigare, jag kännde att sex dagar av snowboardåkning och mamma och pappa (momzilla och dadzilla) fick vara nog för detta år, jag var less och min älskade vän jennie började se alla orostecken och min frustration över att jag inte fick träna någonting. Jag hade bestämt mig, jag var trött på SÄLEN! så vi åkte hem och laddade istället för en utgång :) Lobby´s skulle ju öppna och det fick vi inte för allt i världen. Det blev en hejdundrande kväll och det bästa av allt var att jag inte gjorde av med en ända krona :D (Tack vara min och martinas fuling vid insläppet ;))

Söndag: Var inte fullt lika rolig på morgonkvisten, men jag med min diceplin kom igång rätt fort, tog en promme hem och käka lunch, sen åkte jag till badhuset, köpte ett gymkort (vilket nu resulterar i att mitt konto gapar tooomt) och tog ut alla mina krafter :)

Nu har jag gymmat tre dagar i rad och det är så underbart att vara tillbaka där igen! Jag ska verkligen ta igen det som jag missat och börja proritera träningen igen! Skärpning nu Frida!!

Idag har jag och sara haft vår redovisning med vårt projektarbete i Ockelbo., det gick mycket bra och jag är väldigt nöjd över vårt framförande :) Det känns nu underbart bra med vårt projekt och jag tror vi kommer kunna RO hem det hela väldigt väl :)

BIlder kommer sen, för kameran ligger ute i bilen och den hinner jag inte hämta nu! :P Nu är det käk sen promenad och sen träning/plugg/myyyys kväll i saras nya lya :D

Puss gott folk!

RSS 2.0